MAGAZINE

Com crear un look per anar a un esdeveniment especial?

28/04/2024

Com vestir per anar a un casament, bateig o comunió

El mes de maig és sinónim de celebracions, segurament molts de vosaltres tindreu algún casament, bateig o comunió. Enfrontar-se a un esdeveniment important pot generar una barreja d'emocions que inclouen il·lusió, nervis i fins i tot estrès. Com a professional del món de la moda entenc que la pressió per lluir impecable en aquestes ocasions pot provocar preocupació en moltes persones.

 

La pressió per estar a l'altura de l'esdeveniment i impressionar amb el nostre estil pot generar una mica d’estrès.  És molt natural voler crear una molt bona impressió a la nostra familia i amistats. Per tant, la planificació serà la clau. Tenir clar tots els detalls del nostre outfit, des de la peça de roba que ens volem posar fins als accessoris i el pentinat. Agenda’t hora si necessites anar a la peluqueria o al saló de bellesa. L’objectiu és tenir-ho tot reservat i llest pel dia D.

 

També, és important recordar el nostre estil i no vestir-nos molt diferents perquè sinó ens sentirem incòmodes i no ens sentirem segurs. Recorda que la veritable bellesa serà la nostre confiança i sentir-nos a gust amb el que portem.

Com es crea un look per anar a un esdeveniment important?

 

En primer lloc, hem de pensar què ens volem posar. Imaginem que hem vist una brusa sedosa estampada (print floral) que ens ha robat el cor. La veiem perfecte però ara cal construir el look. La brusa serà la protagonista indiscutible del look, la peça central.

 

Per complementar aquesta peça, podries optar per uns pantalons de cintura alta en un color neutre com el blanc o el beige, que permetin que la brusa sigui la veritable estrella de l'outfit. Per aportar una dosi extra de sofisticació, podríem afegir un cinturó per marcar la cintura i donar una silueta més definida.

 

Pel que fa als accessoris, podríem escollir per unes arracades allargades que complementin la brusa. Una bossa de mà en un to neutre o en un color que faci joc amb l'estampat floral de la brusa podria ser l'acompanyament perfecte. I no podríem oblidar-nos d'unes sandàlies de taló alt en un to metàl·lic que afegissin un toc de glamour al look.

 

Aquesta manera de crear looks, et permetrar ser tu mateixa i no sentir-te disfressada. Alhora que al haver escollit les peces, estic segura, que les podràs tornar a portar en una altra ocasió. Des del meu punt de vist els “vestits de casament” que només els portavem el dia en qüestió ja estan bastant passats de moda. Ara és millor comprar una peça estrella que t’ enamori i, que segurament no te la compraries  perquè potser el seu preu és elevat, i anar complementant el teu look. Provablement la brusa, la podràs combinar més endavant amb uns texans o amb uns pantalons blancs més informals. Estic conençuda que si et compres el “vestit de casament” es quedarà penjat l’ armari. Ara mateix estic recordant un que tinc penjat al meu  armari, de seda salvatge,  que només em vaig posar un dia. I cada vegada que el veig penso amb els diners que em vaig gastar.

 

Invertir en peces de moda versàtils per a casaments significa estil durador i valor per al teu armari

 

Per això, és molt important comprar peces que ens puguem tornar a posar en diferents ocasions, inclosos esdeveniments especials com casaments, bateigs o comunions. En un món dominat per la moda de consum ràpid (fast fashion), és fàcil caure en la temptació de comprar peces que només utilitzarem una vegada i que després es quedaran oblidades a l'armari.

 

Optar per peces versàtils i atemporals no només ens permet estalviar diners, i ser més sostenibles. En lloc de seguir la tendència del moment, podríem apostar per peces de fons d’ armari i de qualitat que es puguin adaptar a diferents esdeveniments i estils.

 

Per exemple, un vestit elegant en un color neutre o un conjunt de faldilla i brusa podrien ser opcions intel·ligents per a diverses ocasions. Amb els accessoris adequats podem transformar aquestes peces bàsiques per adaptar-les a l'ambient i el protocol de cada esdeveniment.

 

A més, comprar peces que puguem tornar a posar ens permet crear un armari més funcional i pràctic. En lloc de tenir un munt de roba que només utilitzem un cop, podem invertir en peces clau que complementin el nostre estil personal i que ens serveixin durant anys.

 

Apostar per aquest tipus de peces no només és una decisió econòmica i ecològica, sinó també una manera de demostrar el nostre estil i personalitat. Per tant, si tens un casament, un bateig o una comunió inverteix els teus diners en una peça que t’enamori i aposta per peces de fons d’ armari de qualitat, i així de ben segur no es quedaran penjades a l’ armari.